11. Maaliskuuta 2018 - Kannattajatoiminnan kautta unelmien duuniin?

© Pohjoisen TPS-Kannattajat Ry
http://www.pohjoisentpskannattajat.fi
Joukkueen kannattaminen on paljon muutakin kuin pelireissuja, tifoja ja kannatushuutoja.

Se on yhteisöllisyyttä, uusia ystävyyksiä ja kannattajaryhmä kuin toinen perhe - yhteisö jossa pidetään huolta ja välitetään jokaisesta sen jäsenestä.

Kun pelimatkat ovat pitkiä ja bussi täynnä uusia ihmisiä, tutustuu ihmisiin väkisinkin.

Ja tunteja kestävillä matkoilla ehtii jakaa melkoisia elämäntarinoita.

Matkoilla on syntynyt uusia ystävyyssuhteita - ja jopa työsuhteita, kuten seuraava tarina kertoo.

Pohjoisen TPS-kannattajien pitkäaikainen jäsen, Ossi Karunko kertoo miten ”pohojosen poikien” mukaan lähteminen muutti rekkakuskin elämänsuunnan yllättäen.

”Synnyin Turussa 28v sitten, mutta muutin Oulun seudulle Iihin 22vuotta sitten. Nykyisin majailen Helsingissä. TPS:n kannattaminen lienee tullut jo syntyessä verenperintönä, mutta päätöstä suosikkijoukkueesta tieten helpotti sekin että ”kiekkoikään” tullessa Oulun Kärpät pelasi divarikiekkoa. Ja vaikka Kärpät myöhemmin liigaan nousikin, pysyi sydän mustavalkoisena.

Välillä elettiin vaikeitakin aikoja kun TPS romahti, ja omakin usko oli jo koetuksella joukkueen suhteen.

Mutta sitten alkoi tapahtua. Maaliskuussa 2016 kyselin Tepsin Facebook sivuilla Kärpät-TPS peliin menijöitä, ja Pohjoisen TPS-kannattajista Teemu oli minuun yhteydessä että lippu peliin löytyisi kyllä. Siitä reissusta alkoi matka Suomen hienoimman kannattajaryhmän matkassa - ja toivoin ettei matka ihan heti päätykään!

Hienoimpina muistoina ehdottomasti TPS-HIFK- kannattajareissu, sekä tietenkin matkat takapenkin koplan kanssa.

Ajan työkseni rekkaa, ja jo jonkin aikaa olin haaveillut vaihtelevammasta työnkuvasta ja pidemmistä reissuhommista. Vuoden päivät autossa asuneena en oikein koskaan tuntenut oloani kotoisaksi työssä jossa töihin lähdetään ja palataan aina illaksi kotiin.

Viimeisimmän kannattajaristeilyn jälkeen alkoikin yllättäen tapahtua.

Pohjoisen TPS-kannattajien puheenjohtaja Teemu tiesi minun olevan rekkakuski ja vinkkasi minulle, että Pohjoisen TPS-kannattajien uusi yhteistyökumppani VJ-WORKS olisi etsimässä uusia kuskeja.

Tuumailin ja kypsyttelin asiaa pari viikkoa - ajatuksissa siinsi ensimmäinen kokonainen kesäloma, mutta loppujen lopuksi päätin, että ehtiihän sitä haudassakin sitten lepäämään!

Perjantai aamuna rohkaisin mieleni ja rimpautin VJ-Worksille ja iso pyörä lähti vierimään.

Maanantaina tuli kutsu työhaastatteluun joka olikin jo heti tiistaina. Seuraavan kerran puhelin soi torstaina ja sain loistavia uutisia - työpaikka olisi minun!

Nyt pääsen viimeinkin toteuttamaan sitä työnkuvaa mistä olen haaveillut!”

--

”Pohjoisen TPS-kannattajat aloitti yhteistyön VJ-WORKSin kanssa alkuvuodesta 2018. Tiesimme saavamme loistavan yrityksen taustavoimiimme. Keskustelujen yhteydessä kävi nopeasti ilmi, että yritys on kovassa nosteessa ja ammattikuskeista on kova pula.

Me Pohjoisen TPS-kannattajat olemme kuin yksi suuri perhe ja jokainen tietää toistensa taustoja. Tiesin että Ossi on pätevä yhdistelmäajoneuvon kuljettaja, joten päätin vinkata työmahdollisuudesta Ossia.

Siitä kaikki sai alkunsa, ja tuloksena oli Ossille työpaikka Suomen parhaassa logistiikkayrityksessä.

Onhan tämä hieno asia, miten tiivis tästä yhteisöstä on tullut vuosien varrella. Tämä kertoo myös siitä, että yhteistyö yhteistyökumppaneidemme kanssa on paljon muutakin kuin rahallista tukemista, mustavalkoinen sydän yhdistää ihmisiä myös arkisissa asioissa!”, kertoo Pohjoisen TPS-kannattajien puheenjohtaja Teemu Mattola.

Anna-Kaisa Mattola
EtusivuKetäHallitusAjankohtaistaJäseneksiReissusäännötMenossa mukanaOta yhteyttä