26. maaliskuuta 2017 - Hunajakevät 2017
Hunaja on luonnosta peräisin olevaa makeaa ainetta, jonka tarhamehiläinen eli hunajamehiläinen (Apis mellifera) on tuottanut kasvien medestä tai kasvien elävien osien eritteistä tai kirvojen mesikasteesta.

Hunaja on tahmeaa ja voi juuttua kurkkuun jos sitä äkillisesti nautitaan suuria määriä sellaisenaan. Näin on voinut joskus joillekin vastustajien pelaajista tai kannatajista käydä. Hunaja on myös hapanta eli sen pH on yleensä alle 5. Tästä johtuen monet ovat valitelleet, että Turun vierailulta on jäänyt hapan maku suuhun. On taas se aika vuodesta, kun tuntuu poikkeuksellisen hyvältä tarjoilla tätä makiata lissää Turun Artukaisissa.

Erkki Liikanen äänitti "Hunajata" -kappaleen 1982, josta se muotoutui VeePee Lehdon käsissä lopulliseen muotoonsa 1984 ja Liikanen äänitti sen uudestaan. Näin syntyi "Maali se on hunajata!" -kappale ja hunaja valui kansalaisten korviin ensimmäistä kertaa Kupittaan ämyreistä kaudella 84-85. Siitä lähtien hunaja on tehnyt vastustajien pelistä tahmeampaa ja turkulaisten pelistä makeampaa Turussa.

Viime lauantaina 25.3. pelattu 3. puolivälieräkamppailu osoitti hyvin, mitä kotiyleisön tuki joukkueelle tarkoittaa. 11011 paikan päälle löytänyttä katsojaa saa jo melkomoisen metelin aikaiseksi ja tuo tunnelma siivitti joukkueen hurmiolliseen tilaan ja aina 4-1 voittoon asti. Vastustajalla ei kestänyt kasetti kotiyleisön painetta eikä henkistä niskalenkkiä jonka kotijoukkue nappasi jo ensimmäisellä minuutilla, kun Patrik Virta räjäytti ensimmäisen hunajapurkin levälleen Gatorade Centerissä. Pelin voittaja oli selvillä jo ajassa 00:56, mahtava fiilis. Tämmöinen kotiottelun kuuluu tunnetasoltaan olla, tätä tarkoittaa kotietu.

Yhtä kaikki, tänä hunajakeväänä 2017 meillä on todellinen mahdollisuus menestyä ja ansaita se kaikkein himotuin palkinto, Poika. Meidän kaikkien kannattajien ympäri Suomen on yhdistettävä voimamme ja annettava vankkumaton tuki joukkueelle! Pakkosyötetään se hunaja vastustajille ja niiden kannattajille! Ne joilla on mahdollisuus, menee sinne Centerille ja ottaa jokainen jonku kaverinkin mukaan. Enää ei tekosyyt kelpaa, joukkue on tekemisellään osoittanut, että tuki on ansaittu. Jos ei ole mahdollista mennä hallille, niin kannattakaa joukkuetta ja tunnustakaa värejä muualla. Nyt on kuitenkin taottava kun rauta on kuumaa ja hunaja juoksevaa. Tästä aluillaan olevasta TPS-hypestä pitää nyt kaivaa kaikki irti ja nauttia joka hetkestä, se on meidän jokaisen etuoikeus. Ei ole väliä asutko Turussa vai Petsamossa, voit silti olla ylpeästi mustavalkoinen! Yhdessä olemme vahvoja ja yhdessä pystymme olemaan joukkueelle hyödyksi. Yhdessä joukkueen kanssa voimme tuoda Pojan takaisin kotiin.

Sosiaalinen media on nykyään suuressa roolissa myös kannattamisessa kuten missä tahansa muussakin elämän askareessa. Some on tuonut joukkueet ja pelaajat kannattajien lähelle. Lähes jokainen organisaation jäsen, joukkueen johtoportaasta pelaajiin asti on nykyään tavoitettavissa sosiaalisen median kautta. Nykyään on mahdollista vaikka sieltä Petsamosta lähettää tsemppiviesti joukkueelle tai suoraan tietylle pelaajalle nopeasti ja tähänkin on useita eri kanavia. Täten myös eri some-kanavat ovat hyvä paikka osoittaa tukensa rakkaalle joukkueelle ja näyttää, että ON VAIN YKSI koko Suomen Joukkue, Turun Palloseura.

Tämä kevät on meidän. Tämä kevät on #hunajakevät.

-TomiP-

© Pohjoisen TPS-Kannattajat Ry
http://www.pohjoisentpskannattajat.fi
EtusivuKetäHallitusAjankohtaistaJäseneksiReissusäännötMenossa mukanaOta yhteyttä