7. maaliskuuta 2017 - Positiivinen asenne on avain menestykseen
Ylämäki-alamäki-ylämäki-alamäki, yhdessä kulkien. Tämä kuvaa hyvin pitkälti viime vuosien Tepsin ja kannattajien yhteistaivalta. Kuinka suhtautua tappioihin? Miten asiat tulee käsitellä kun turpaan tulee? Niin sanotusti lunta sataa tupaan ovista ja ikkunoista, kun vinttikin on villoittamatta ja talvi painaa päälle? Nostetaan kädet pystyyn, haukutaan kaikki mahdollinen, juostaan karkuun ja todetaan; "kaikki on hävitty ja tullaan häviämään loputkin"? Vastaus on EI näin. Silloin kun tappionhetki koittaa, oli kyse elämästä, urheilusta tai kannattajatoiminnasta.

Hengitä, pysähdy ja totea tilanne. Jokaisesta asiasta löytyy positiivinen puoli. Me suomalaiset olemme synkkää ja negatiivista kansaa ja se näkyy erityisesti tappion hetkellä. Positiivisella asenteella pystyy korjaamaan paljon asioita. Negatiivisella asenteella jäädään tuleen makaamaan ja roikkumaan sekä riutumaan pahaan oloon. Positiivisella asenteella oleva tietää sen, että tämä tappion hetki on vain väliaikaista ja että täältä noustaan.

On myös totta, että pessimisti ei pety. Pessimisti ei pety, mutta ei myöskään saavuta koskaan mitään suurta. Optimisti näkee mahdollisuuden parempaan ja pystyy saavuttamaan oman optimaalisen huippunsa.

On äärinmäisen kuluttavaa jäädä murehtimaan tappioita ja tuhlata niihin valtava määrä energiaa. Etenkin joukkueurheilussa niin kaukalossa kuin katsomossa yhteishenki on tärkeintä. On helpompaa kasata menestyvä ja nimekäs joukkue jäälle, kuin luoda joukkueen ympärille hyvinvoiva yhteisö, mikä kannattelee koko toimintaa huonoinakin aikoina. Hyvinvoivan yhteisön peruspilareita ovat juuri positiivisuus. Tämän positiivisuuden puute eskaloituu tappion hetkellä ja silloin mitataan kenen yhteisö on vahva ja voi hyvin. Kun joukkue häviää tai on tappioputkessa, niin hyvinvoiva yhteisö jossa virtaa positiiviset voimavarat, kokoaa ryhmänsä kasaan ja lähtee sankoin joukoin kääntämään yhdessä laivaa oikeeaan suuntaan. Ei niin hyvinvoiva yhteisö käännä selkäänsä tappionhetkellä, rankaise joukkuettaan ja jättäydy kotioloihin. Siitä että onko kyse negatiivisuudesta ja luovuttamisesta, että antaa periksi, niin ei voi varmaksi sanoa, mutta vähintäänkin positiivisuuden puuttesta on kysymys.

Meidän kannattajien ja TPS:n kauden 2016-2017 loppurutistus alkaa. Eletään aikaa jossa pelejä tulee ja pelejä menee. Se joukkue ja se yhteisö, joka on henkisesti valmis, on vahvoilla. Positiivisuus on voimavara, jonka avulla päästään tappioista yli. Tähän aikaan vuodesta ei ole aikaa, eikä varaa jäädä murehtimaan tappioita. Elä tässä hetkessä, korjaa jos on korjattavaa ja jatka matkaa! Toivon todella että TPS-yhteisö on tänä keväänä se vahvin yhteisö kaikista ja tukee joukkuettaan positiivisella asenteella alusta loppuun. Positiivinen asenne ja tahtotila on avain menestykseen.

© Pohjoisen TPS-Kannattajat Ry
http://www.pohjoisentpskannattajat.fi
EtusivuKetäHallitusAjankohtaistaJäseneksiReissusäännötMenossa mukanaOta yhteyttä